Aanleg graszoden

Aanleg graszoden

Graszoden zijn de ideale oplossing voor zowel particulieren als hovenier voor het aanleggen van een mooi gazon. Dit kan voor kleine als grote projecten. U krijgt gras van het juiste mengsel en zeer goede kwaliteit.

Het gras wordt geleverd in rollen. Deze zijn gemakkelijk te hanteren en zelf af te halen. U kunt er ook voor kiezen om de graszoden te laten bezorgen. In onderstaande tekst zullen we u toelichten hoe u het beste de tuin kunt voorbereiden en hoe u het gras dient te leggen.

Uiteraard kunnen wij het aanleggen van uw gazon compleet verzorgen.

Wilt u meer weten of heeft u speciale wensen voor uw tuin die hier niet genoemd zijn, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! 

De grond gereed maken

Is het een bestaand gazon dan dient u eerst de oude grasmat kort te frezen of de oude grasmat te verwijderen.

Bij twijfel over de kwaliteit van de grond, kan er altijd een grondmonster afgenomen worden. Hiermee wordt de bodemvruchtbaarheid gemeten en indien nodig, kunnen wij deze verbeteren.

Daarna begint u met het omspitten of doorfrezen van de grond. Voor een grotere tuin kan het omspitten ook met een graafmachine worden uitgevoerd. Om de voedingstoestand van de bodem te verbeteren dient u de bovenste laag van de losgemaakte grond te bemesten. Gebruik hiervoor organische bemesting en kalk.

Beide voedingsstoffen dienen goed gemengd te worden. Dit is noodzakelijk om verbranding van de jonge wortels te voorkomen. U dient de grond goed aan te drukken. Daarna kunt u de grond vlak maken d.m.v. een hark, een plank of iets dergelijks.

Langs de verharding dient de ondergrond 2 cm onder de stoep te blijven. De grond mag vochtig zijn, maar niet te nat omdat het anders schadelijk kan zijn.

Hoveniers & Graszodenkwekerij Ad Verboven

" Gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van particuliere- en bedrijfstuinen, waarbij kwaliteit en service voorop staat! "