Over ons

Vind hier meer informatie over Hoveniersbedrijf & Graszodenkwekerij Ad Verboven

Wilt u meer weten of heeft u speciale wensen voor uw tuin die hier niet genoemd zijn, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! 

Over ons

Wij zijn een enthousiast en gemotiveerd hoveniersbedrijf gevestigd in Rijsbergen.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van particuliere- en bedrijfstuinen, en het leveren en/of aanleggen van dagverse graszoden.

Naast het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van uw tuin, kunt u bij ons ook terecht voor diverse andere werkzaamheden:

Aanleg

Of het nu gaat om de aanleg van uw gehele tuin of om een gedeelte, wij helpen u graag. We kunnen u helpen met het aanleggen van uw gazon, borders, beplanting, het leggen van (sier-)bestrating voor uw terras of oprit of het aanleggen van (zwem)vijvers. Ook voor het plaatsen van schuttingen, tuinhuizen of een veranda kunt u bij ons terecht.

Onderhoud

U wilt lang van uw tuin kunnen genieten. Het maakt daarbij niet uit of u net een nieuwe tuin heeft laten aanleggen, uw tuin onlangs gerenoveerd heeft of al jarenlang geniet van uw huidige tuin. Het is belangrijk dat uw tuin goed wordt onderhouden. Hiervoor is goed en vakkundig onderhoud nodig. Ook wanneer u zelf groene vingers heeft, kan het interessant zijn om specifiek snoeiwerk uit te laten voeren door een hovenier. In een persoonlijk gesprek nemen wij graag uw wensen en onze mogelijkheden door.

Als wij uw tuin gaan onderhouden, dan maken wij afspraken over het soort onderhoud en de kosten hiervan. Wij werken via afroep of op basis van een onderhoudscontract. Net waar u de voorkeur aan geeft. In een onderhoudscontract maken wij afspraken over het soort onderhoud voor een vast bedrag per afgesproken periode.

Bij het onderhoud van uw tuin verzorgen wij de beplanting en vullen deze waar nodig aan. Wij zorgen ervoor dat uw tuin het gehele jaar de nodige bemestingen krijgt, hiervoor gebruiken wij uitsluitend organische meststoffen. Indien nodig wordt grondverbetering toegepast. 
Wij bieden twee mogelijkheden:

Periodiek onderhoud
Wilt u uw tuin een voorjaarsbeurt geven of winterklaar maken? Dan is periodiek onderhoud voor u ideaal. Bij periodiek onderhoud zorgen wij ervoor dat uw tuin er altijd netjes bij ligt. In overleg wordt besproken hoe vaak wij langskomen. Dat kan wekelijks, maandelijks, per kwartaal of wellicht één keer per jaar zijn.

Extra onderhoud
Soms is extra onderhoud van uw tuin noodzakelijk. Hiervoor kan vakkennis van een hovenier nodig zijn, bijvoorbeeld voor het verwijderen van een boom.

Ontwerp

Een goed ontwerp is de basis van uw (nieuwe) tuin. Voordat wij een tuin aanleggen, denken wij graag samen met u na over de vraag welke tuin het beste bij u past: een tuin waar u naar hartenlust in kunt tuinieren of juist een tuin, waaraan u weinig onderhoud heeft, maar welke wel stijlvol is aangelegd en sfeer uitstraalt.

Heeft u zelf al ideeën hoe uw tuin eruit moet komen te zien? Of weet u niet waar te beginnen?
Wij kunnen u op weg helpen met het verzorgen van een tuinontwerp of door het geven van advies. Heeft u al een tuinontwerp en gaat het om het aanleggen ervan? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Voor uw ideeën blijven wij open staan.

Advies

U heeft een idee voor vernieuwing van uw tuin. Maar is dat idee ook te realiseren? En hoe zit het met het onderhoud (snoeien, bemesten, etc.) van uw nieuwe tuin? Wij willen u hierbij graag van dienst zijn. Naast een gedegen advies kunnen we ook het ontwerp van uw tuin verder uitwerken, waarbij we rekening houden met onder meer de kwaliteit van de grond, de stand van de zon voor bijvoorbeeld een terras, etc.

Wij houden hierbij rekening met de huidige klimaatveranderingen. Hierbij denken we aan het opvangen (en gebruiken) van regenwater d.m.v. infiltratie, de beplantingskeuze, maar ook een deskundig beregeningsplan zodat er doelgericht beregent kan worden, zonder verspilling van water.

 

Grondwerk

Goed grondwerk vormt de belangrijkste basis van iedere tuin. Wij voeren diverse soorten grondwerk voor u uit:
Zand af- en aanvoer, grond af- en aanvoer, het leggen van riolering, hemelwater opvang of infiltratie, grondverbetering door bijv. spitten, frezen of het aanbrengen van compost, het aanleggen van drainage of beregening

Renovatie

Indien uw tuin niet geheel meer aan uw wensen en behoeften voldoet, kan een tuinrenovatie, groot of klein, soms net het verschil maken. Samen met u, wordt er gekeken naar uw wensen en behoeften en hoe wij deze kunnen realiseren. De tuin kan worden aangepast met behoud van bestaande elementen, maar ook door middel van enkele nieuwe elementen toe te voegen kan uw tuin al compleet anders uitstralen.

Met renovatie kunnen wij uw bestaande tuin een compleet nieuwe, frisse en sfeervolle uitstraling geven.

Bestrating

Tuinbestrating is een belangrijk onderdeel van het hoveniersvak. Wij leveren op het gebied van tuinbestratingen de volgende diensten:

• Tuinbestrating in voor en achter tuinen
• Sierbestratingen, open bestrating
• Herbestratingen met gebruik van oude materialen
• Borders en plantenbakken creëren
• Leveren van alle soorten stenen en tegels
• Terras reiniging onder hogedruk
• Tuinbestrating als sierobject

Verlichting
Tuinverlichting zorgt niet alleen voor sfeer in de tuin, maar maakt ook dat de tuin meer betrokken wordt bij het huis en verhoogt de veiligheid.

De tuin wordt zodoende de plaats, waar u ontspannen kunt zitten, ook als het donker is.

Schuttingbouw

Een schutting heeft veel voordelen zoals een afscherming tegen wind, als erfafscheiding of geen inkijk meer. Schuttingen zijn er in vele maten en modellen. Ze zijn er van hardhout, geïmpregneerd hout of bijvoorbeeld hout met beton. Wij leveren en plaatsen vele soorten schuttingen op maat gemaakt.

Als erfafscheiding kunnen wij ook een groene haag plaatsen, denk aan:
– Beukenhaag
– Olijfwilg
– Liguster
– Laurier
– Conifeer
– Hedera (groeiend tegen betongaas)

Beregening

Tegenwoordig zijn onder invloed van de klimaatsveranderingen de droge en natte periodes langer en intensiever.

Als de grond goed doorlatend is, zal een teveel aan neerslag meestal geen probleem opleveren. Slecht doorlatende grond kan wel problemen geven en moet aangepakt worden, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een drainagesysteem of het verbeteren van de grondstructuur.

Zeker in een droge periode kan de oplossing zitten in het aanleggen van een sproei installatie of beregeningssysteem.
Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen wij diverse elektronica installeren om het beregenen te automatiseren. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.

Onkruidbestrijding
Als u lang wilt genieten van uw (bedrijfs)tuin en de daarbij behorende uitstraling van uw woning, bedrijfspand en/of parkeerplaats is het vakkundig bestrijden van onkruid nodig. Wij ondersteunen u daar graag bij.

Door het juiste onderhoud op het juiste moment zal het een renderende investering zijn. Neem contact met ons op om u door ons hierin te laten adviseren.

Maatwerk tuinhuizen en veranda’s

Ook ontwerpen en leveren wij tuinhuizen en/of veranda’s op maat gemaakt en geplaatst, geheel volgens uw eigen wensen en degelijk uitgevoerd voor een lange duurzaamheid.

Sneeuw ruimen en gladheidbestrijding

In de winter verzorgen wij gladheidbestrijding voor meerdere bedrijven en particulieren in de regio. Daarvoor zijn wij uitgerust met speciaal materieel. U kunt met ons afspraken maken om op uw terrein gladheidbestrijding te laten uitvoeren.

Neem gerust contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.

Hoveniersbedrijf & Graszodenkwekerij Ad Verboven

" Gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van particuliere- en bedrijfstuinen, waarbij kwaliteit en service voorop staan! "